6 Tips om je was bij te houden

Stapels was… Heb je alles weggewassen, ligt er dezelfde avond weer een hele stapel in de wasmand om te wassen.

Het kan best een uitdaging zijn om je was bij te houden.

En heb je uiteindelijk alles gewassen, dan heb je weer een hele stapel was om op te vouwen en te strijken. Hoe houd je dat nu allemaal goed bij?

Stap 1:

Sorteer je vuile was gelijk in verschillende wasmanden. Eén voor de witte was, één voor de bonte was (handdoeken, ondergoed, sokken e.d.) en een voor de fijne was (kleding, blousejes, sportkleding e.d.). Zo kun je in één oogopslag zien wanneer de mand vol is en je moet gaan wassen.

Stap 2:

Plan vaste wasdagen in. Zo voorkom je dat je iedere dag met de was bezig bent. Kijk naar welke dagen bij jou goed uitkomen. Plan bijvoorbeeld niet na een lange werkdag in dat je gaat wassen of strijken.

Stap 3:

Verwijder eventuele vlekken direct voor dat je het in de was gooit. En kijk ook kritisch of het echt wel in de was moet, of dat je het ook kunt luchten.

Stap 4:

Als de was gewassen is, hang het dan netjes op het wasrek, dat scheelt heel veel strijkwerk.

Stap 5:

Vouw en strijk de schone was dezelfde dag nog zodat het niet opstapelt. Als ik de was vouw en strijk, maak ik gelijk stapeltjes voor iedereen. Dat scheelt je weer een hoop uitzoekwerk als je de was gaat opruimen.

Stap 6:

Ruim het gelijk op in de kasten. Onze was ruim ik gelijk op in onze kasten. De was van de kinderen leg ik op hun bureau en zij ruimen dat zelf op in hun kast.

Door deze stappen te volgen, kun je je was beter bijhouden.

Maak een vaste routine van het wassen, strijken en vouwen. Je hoeft dan niet iedere keer na te denken over wanneer je weer moet wassen en strijken. Door die vaste routine gaat het automatisch en houd jij echt extra tijd over. Tijd voor ontspanning!

Wil jij nog meer handige tips? Lees dan ook mijn andere blogs!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Tof dat jij je wilt opgeven voor mijn nieuwsbrief! Als jij je inschrijft ontvang je ook het gratis e-book “Waar begin je met opruimen?” Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en klik op inschrijven om het e-book te downloaden.