Een magneetplek?

Heb jij daar weleens van gehoord?

Elk huis heeft er wel 1.

Een plek waar “even” spullen neergelegd worden. Op het hoekje van de tafel, op de hoek van het aanrecht of op het kastje in de gang….

Het is een plek waar je makkelijk even iets neerlegt.

Eigenlijk leg je je spullen daar neer, omdat je nog moet beslissen wat je ermee gaat doen. Je niet weet waar je het moet opbergen. Wat ik als professional organizer zie, is dat het ook vaak spullen zijn die weg kunnen (oud papier, kapotte pennen enz.).

Als er eenmaal iets ligt op die plek, dan ligt er na een paar dagen nog meer bij. Het zijn plekken die rommel aantrekken. Vandaar de naam magneetplek. Het zijn altijd spullen die daar niet horen; pennen, lege batterijen, sleutels, post, haarelastiekjes.

Wil jij ook van die rommelige plekken in huis af?

Neem dan iedere dag een kwartiertje de tijd om deze plek op te ruimen. Pak alle spullen 1 voor 1 op en maak meteen de beslissing of dat het weg kan, of dat het opgeruimd moet worden. En beslis dan ook waar je het gaat opruimen, zodat het een vaste plek krijgt in huis. Als je dit iedere dag doet, dan wordt het vanzelf een routine.

En omdat deze spullen dan uiteindelijk allemaal een vaste plek hebben, ruimt het makkelijker op. Houd je tijd over, omdat je er niet meer naar hoeft te zoeken. Maar ook omdat je niet meer na hoeft te denken waar je het moet laten, je kunt het gelijk opruimen op de vaste plek.

Tot slot: zet iets moois op die plek neer, bijvoorbeeld op de tafel een mooie bos bloemen, zodat het “lastiger” wordt om er spullen neer te leggen.

Heb jij een magneetplek in huis?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Tof dat jij je wilt opgeven voor mijn nieuwsbrief! Als jij je inschrijft ontvang je ook het gratis e-book “Waar begin je met opruimen?” Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en klik op inschrijven om het e-book te downloaden.