Iedereen heeft wel een ruimte die lastig is om opgeruimd te houden!

Een opgeruimde omgeving kan wonderen doen voor jouw humeur en jouw productiviteit! Maar iedereen heeft wel een ruimte die lastig is om opgeruimd te houden. In deze blog een aantal handige tips om je te helpen bij het opgeruimd houden daarvan.

  1. Maak de opruimklus behapbaar. Het is vaak overweldigend om een hele kamer in één keer op te ruimen. Als het bijvoorbeeld om jouw slaapkamer gaat, begin op één specifieke plek, bijvoorbeeld je bureau of je kledingkast. En ruim daarna iedere keer een stukje op.
  2. Zoek eerst jouw spullen allemaal uit, dan weet jij wat je overhoudt en wat er dus nog opgeruimd moet worden.
  3. Geef alles een vaste plek. Dat is één van de belangrijkste stappen in dit proces. Het maakt het opruimen veel makkelijker, want jij hoeft niet iedere keer na te denken waar je iets moet opruimen. Maar je kunt het gelijk op de juiste plek weer terugleggen.
  4. Gebruik opbergsystemen. Mandjes, schappen, een kast, dat maakt het veel eenvoudiger om alles netjes op te ruimen. Eventueel kun je op de mandjes, bakjes of de schappen in je kast labels plakken, dat maakt het nog duidelijker.
  5. Routine! Maak er een routine van om elke dag (in dit geval) jouw slaapkamer even op te ruimen. Bijvoorbeeld ’s avonds voordat je gaat slapen. Dit voorkomt dat de rommel zich opstapelt en het dus onoverzichtelijk wordt.
  6. Zeg nee! Leer nee zeggen tegen nieuwe spullen. Voordat je iets koopt, denk goed na of je het wel echt nodig hebt.
  7. Vraag om hulp. Het is echt oké om hulp te vragen aan iemand als je er zelf niet doorheen komt.
  8. En tenslotte als je gelukt is; beloon jezelf! Neem een lekkere bak koffie of kop thee en geniet van jouw opgeruimde kamer!

Doordat alles een vaste plek heeft, is het makkelijker om de ruimte opgeruimd te houden. En doordat je iedere dag even opruimt, blijft het behapbaar! Het zal even wennen zijn om daar een routine van te maken, maar als je dat eenmaal doet, wil je niet meer anders!

Heb jij mijn e-book al gedownload: ‘Waar begin je met opruimen?’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Tof dat jij je wilt opgeven voor mijn nieuwsbrief! Als jij je inschrijft ontvang je ook het gratis e-book “Waar begin je met opruimen?” Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en klik op inschrijven om het e-book te downloaden.