Waarom is mijn huis niet opgeruimd??

In ons drukke leven is het soms een uitdaging om ons huis netjes en opgeruimd te houden. Betrap jij jezelf op het feit dat je (te) vaak moet zoeken naar jouw spullen? Wees niet bang, je bent echt niet de enige!

3 Redenen waarom jouw huis niet is opgeruimd:

1. Teveel spullen

  Je kasten zijn overvol, lades kunnen niet meer dicht, de gekste spullen liggen op de keukentafel. Ga bij jezelf eens na hoe het nou komt dat je zoveel spullen hebt? Krijg je veel spullen? Hoe ga je om met de spullen die je kinderen mee naar huis nemen? Koop je veel spullen in de uitverkoop of artikelen die in de aanbieding zijn? Kijk daar eens eerlijk naar en beantwoord voor jezelf de vraag hoe het komt dat er zoveel spullen zijn. Als je dat helder hebt, kun je ermee aan de slag.

  Kijk wat je echt wilt bewaren en wat je nodig hebt. Spullen die je niet meer hoeft, kun je weggeven, naar de kringloop brengen of verkopen op marktplaats.

  Ik heb ook een e-book geschreven over: ‘Waar begin je met opruimen?’, deze is gratis te downloaden op mijn website.

  2. Geen systeem

  De tweede oorzaak is vaak dat er geen vaste opbergplek is voor alle spullen. Misschien heb je dan niet teveel spullen, maar is er geen vaste plek voor de spullen, dus slingert het overal rond. Dat maakt het ook rommelig in huis. En je moet telkens zoeken naar je spullen. Zoek eerst je spullen allemaal uit (bijvoorbeeld per categorie) en kijk dan wat een logische en handige plek is om het op te ruimen. Eventueel met behulp van bakjes, mandjes en labels.

  3. Tijdsgebrek en prioriteiten stellen

  Geef het opruimen prioriteit! Als jij je spullen eenmaal opgeruimd hebt, houd het dan bij. Geef het prioriteit, want dat levert echt tijd op. Je hoeft niet meer te zoeken naar je spullen, je hoeft niet meer na te denken over waar je het neer moet leggen en je koopt geen spullen dubbel meer, want je weet wat je hebt.

  Alles heeft zijn vaste plek. Plan iedere dag een tienminuten opruimrondje in en je huis blijft netjes!

  Een rommelig huis is vaak het gevolg van verschillende factoren en niet alleen van geen zin hebben om op te ruimen.

  Opruimen is een proces, van geduld en keuzes maken. Maar het levert je een heerlijk overzichtelijk huis op. Je huis wordt weer een thuis! Waar je kunt ontspannen, samen met je gezin.

  Heb je een duwtje in je rug nodig, stuur mij even een mail! Ik help je graag.

  Op mijn website kun lezen wat het resultaat voor mijn klanten is.

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  Tof dat jij je wilt opgeven voor mijn nieuwsbrief! Als jij je inschrijft ontvang je ook het gratis e-book “Waar begin je met opruimen?” Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en klik op inschrijven om het e-book te downloaden.